Malls Nederland


De 10 grootste winkelcentra van Nederland

Nederland heeft een divers aanbod van winkelcentra die niet alleen de ultieme winkelbeleving bieden, maar ook een scala aan entertainment- en eetgelegenheden. Hier presenteren we een overzicht van de top 10 grootste winkelcentra in Nederland, waarbij we letten op omvang, assortiment en unieke kenmerken.

Ben je ook benieuwd naar de grootste speelgoedwinkels? Lees ons artikel over de grootste speelgoedwinkel van Nederland.

Grootste winkelcentra van Nederland

In Nederland zijn er veel winkelcentra die een fantastische winkelervaring bieden, van chique merken tot koopjesjagen in outlets. Bekijk deze fantastische winkelcentra en plan je volgende bezoek!

Vraag je je wel eens af waar de meeste accountants werken? Bekijk ons artikel over de grootste accountantskantoren in Nederland.

Westfield Mall of the Netherlands

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, met een oppervlakte van 117.000 vierkante meter. Binnen dit complex vind je meer dan 200 winkels, waaronder bekende namen zoals Zara, H&M en Douglas. Naast de diverse winkels biedt het ook een bioscoop, verschillende eetgelegenheden en een speeltuin geïnspireerd op het populaire personage Peppa Pig. Dit maakt het tot een veelzijdige bestemming die geschikt is voor het hele gezin.

Wil je weten waar je de meeste boeken kunt vinden? Ontdek de grootste boekenwinkels van Nederland.

Hoog Catharijne, Utrecht

Het winkelcentrum Hoog Catharijne, gelegen vlak bij Utrecht Centraal, herbergt 160 winkels. Onlangs gerenoveerd, biedt het nu een eigentijdse winkelbeleving met verschillende eetgelegenheden en mogelijkheden tot ontspanning. Door de strategische ligging naast het treinstation draagt het bij aan de populariteit en bereikbaarheid ervan.

Zuidplein, Rotterdam

Het Zuidplein winkelcentrum in Rotterdam-Zuid is een van de grootste overdekte winkelcentra in Nederland met 165 winkels. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers aan. Zuidplein heeft een divers aanbod aan winkels, variërend van kleding en accessoires tot elektronica en dagelijkse benodigdheden.

Alexandrium Shopping Center, Rotterdam

Het Alexandrium Shopping Center is een bijzondere mix van mode- en interieurwinkels, verspreid over drie verdiepingen. Met 200 winkels en een aparte woonmall, is het een van de grootste en meest gevarieerde winkelcentra in Nederland. Het organiseert regelmatig evenementen zoals modeshows en adviesdagen voor shoppers

Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond is een van de grootste outletcentra in Nederland, met 186 winkels. Het assortiment omvat een diverse selectie luxe merken die tegen lagere prijzen worden aangeboden, en trekt jaarlijks miljoenen winkelende mensen, zowel uit de lokale gemeenschap als internationaal. Dit shoppingcentrum is perfect voor modebewuste consumenten die op zoek zijn naar goede deals.

Batavia Stad, Lelystad

Batavia Stad is een bijzonder winkelcentrum dat is opgezet als een historisch vestingstadje. Met 150 winkels die voornamelijk gericht zijn op mode en schoonheid, biedt het een aantrekkelijke winkelervaring. De autovrije straten dragen bij aan de charme van de omgeving en zorgen voor een plezierige winkelsfeer waar shoppers kunnen genieten van het diverse aanbod aan winkels.

Middenwaard, Heerhugowaard

Middenwaard in Heerhugowaard is een plek waar je aangenaam kunt winkelen met 150 winkels, gratis wifi en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Naast de diverse winkels heeft Middenwaard ook een bioscoop en verschillende eetgelegenheden.

Stadshart Amstelveen

Het Stadshart Amstelveen is een eigentijds winkelcentrum met een variatie aan nationale en internationale winkels, eetgelegenheden en culturele attracties. Het wordt druk bezocht door zowel lokale bewoners als bezoekers van buitenaf. Hier vind je diverse winkels, van kleding en accessoires tot boeken en elektronica.

Kronenburg, Arnhem

Kronenburg in Arnhem heeft 110 winkels en gratis parkeermogelijkheden, waardoor het een perfecte plek is voor een dagje shoppen. Het shopping center biedt een gevarieerde selectie van mode, sieraden en boeken. Daarnaast zijn er verschillende eetgelegenheden en cafés waar bezoekers kunnen genieten van ontspanning.

MegaStores, Den Haag

Het winkelcentrum MegaStores in Den Haag is een uitgebreid winkelcentrum dat zich richt op meubels en woondecoratie, maar ook mode- en elektronicawinkels herbergt. Het is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Dit shoppingparadijs is perfect voor diegenen die een divers assortiment aan huisartikelen en meer zoeken.

Unieke kenmerken en faciliteiten

De grootste winkelcentra in Nederland onderscheiden zich niet alleen door hun omvang en winkelaanbod, maar ook door hun unieke voorzieningen en eigenschappen die bijdragen aan hun aantrekkingskracht.

Entertainmentopties

Veel van deze winkelcentra bieden diverse vormen van vermaak. Bijvoorbeeld:

 

  • Moderne bioscoop in Westfield Mall of the Netherlands
  • Speeltuin geïnspireerd op Peppa Pig in Westfield Mall of the Netherlands
  • Regelmatige modeshows en kunsttentoonstellingen in Hoog Catharijne en Zuidplein.
  • Interactieve zones en thematische evenement
  • Escape rooms, bowlingbanen en virtual reality-attracties 
  • Speciale kinderopvangfaciliteiten 
  • Seizoensgebonden evenementen zoals kerstmarkten en Halloween-feestjes.

Culinaire ervaringen

De grootste winkelcentra in Nederland hebben een divers aanbod aan eetgelegenheden. Van snelle hap tot luxueuze diners, er is voor elk wat wils. Bij Westfield Mall of the Netherlands kunnen bezoekers genieten van gerechten uit verschillende landen, variërend van Aziatische fusion tot klassieke Italiaanse gerechten. Dit winkelcentrum herbergt ook verschillende cafés en dessertbars, waar men kan genieten van een verscheidenheid aan koffie en zoetigheden

 

Hoog Catharijne biedt naast fastfoodrestaurants ook diverse sit-down restaurants en bistro’s, waardoor het een ideale plek is voor een uitgebreide lunch of diner na een dagje winkelen. Alexandrium heeft eveneens een ruime keuze aan eetgelegenheden, van gezellige eetcafés tot gespecialiseerde restaurants met een focus op verse, lokale ingrediënten

 

Bovendien organiseren veel van deze winkelcentra culinaire evenementen, zoals food festivals en kookdemonstraties, die bezoekers een extra reden geven om langs te komen en nieuwe smaken te ontdekken. Deze culinaire ervaringen dragen bij aan de aantrekkingskracht van de winkelcentra, waardoor een bezoek meer wordt dan alleen een winkeluitje, maar een complete dag uit vol gastronomisch genot.

Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden

Een ander opmerkelijk aspect van deze winkelcentra is de goede bereikbaarheid en parkeermogelijkheden die ze bieden. Verscheidene van deze centra, zoals Hoog Catharijne en Zuidplein, zijn strategisch gelegen in de buurt van belangrijke openbaar vervoersknooppunten. Bovendien beschikken winkelcentra zoals Alexandrium en Middenwaard over ruime parkeervoorzieningen, inclusief laadpunten voor elektrische voertuigen.

Lekker shoppen in het grootste winkelcentrum van Nederland

De grootste winkelcentra in Nederland bieden een gevarieerde en uitgebreide winkelbeleving die verder gaat dan alleen maar shoppen. Van exclusieve merken en koopjesjagen in outlets tot diverse entertainment- en culinaire mogelijkheden, deze centra hebben voor elk wat wils.

 

Plan je een dagje uit met de familie, ben je op zoek naar de nieuwste mode, of wil je gewoon genieten van een breed aanbod aan eetgelegenheden? Deze grote winkelcentra van Nederland bieden een onvergetelijke ervaring!

Foto van Martijn
Martijn

Ik ben Martijn, een gepassioneerde blogger voor deze website die zich richt op bedrijfsproducten en bedrijfsgegevens. Mijn carrière begon in de bedrijfswereld, waar ik waardevolle inzichten opdeed die ik nu deel in mijn blogs. Ik schrijf met een focus op het leveren van praktische en informatieve content voor professionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en adviezen binnen hun vakgebied. Mijn doel is om lezers te voorzien van relevante en up-to-date informatie, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Buiten het bloggen geniet ik van lezen, technologie verkennen en tijd doorbrengen met mijn familie.

Inhoud

Nieuwe blogs