Wat is het salaris van een forensisch onderzoeker?

Een forensisch onderzoeker is een medewerker bij de politie, die sporen onderzoekt op de plek van een misdrijf, een verkeersongeval of een brand. Zijn er vingerafdrukken aanwezig of is er een bepaald bandenspoor op het plaatsdelict? Dit zijn sporen die een forensisch onderzoeker dient te vinden op locatie. De functie is dus erg belangrijk bij de politie, maar wat is het salaris van een forensisch onderzoekers?  

Wil je weten welke gemeenten in Nederland het rijkst zijn? Bekijk ons artikel over de rijkste gemeenten van Nederland.

forensisch onderzoeker

Forensisch onderzoek salaris

Het werk van een forensisch onderzoeker is zwaar. Je komt niet alleen dagelijks in contact met misdaad, maar fouten mogen ook niet voorkomen tijdens de werkzaamheden. De werkdruk is hierdoor immens, waardoor de vergoeding natuurlijk ook direct een stuk hoger ligt. Het salaris van een forensisch onderzoeker is daarom vrij hoog, maar redelijk in tegenstelling tot de werkzaamheden.
Een forensisch researcher salaris ligt op gemiddeld € 51.180,- per jaar. Dit houdt in dat een onderzoeker € 4.265,- per maand verdiend, € 1066,- per week en € 28,06 per uur.

Ben je ook benieuwd naar de grootste ketens in de supermarktsector? Lees ons artikel over de grootste supermarktketens in Nederland.

Extra inkomen als forensisch onderzoeker

Er zijn ook nog een aantal uitzonderingen waardoor je meer betaald kan krijgen als forensisch onderzoeker. Wanneer je bijvoorbeeld in de nachten of weekenden werkt, dan krijg je extra betaald. Daarnaast zijn er extra’s zoals:

  • Als forensisch onderzoeker zijn weekend nachtdiensten onvermijdelijk. Tijdens de weekendnacht diensten kun je een flinke toeslag verwachten. Deze toeslag wordt opgeteld bij je salaris en valt onder onvermijdelijk verzwarende werkomstandigheden (OVW). 
  • Als forensisch onderzoeker krijg je ook te maken met piketdiensten. Tijdens een piketdienst ben je in je vrije tijd bereikbaar en inzetbaar voor forensische spoedgevallen. Hierdoor krijg je voor een piketdienst ook extra betaald. Deze diensten worden ook wel ‘oproepdienst’ of ‘consignatie’ genoemd. 
  • Ook als forensisch onderzoekers krijg je vakantiegeld. Het vakantiegeld is vastgesteld op 8%. Naast het vakantiegeld krijg je ook een eindejaarsuitkering. Werk je bij de politie? Dan krijg je als je  12,5, 25, 40, 45 of 50 jaar in dienst bent ook een bonus. Deze bonus staat gelijk aan een maandsalaris van 25% tot 100%. 

Vraag je je ook af waar je het meeste speelgoed kunt vinden? Ontdek de grootste speelgoedwinkel van Nederland in ons artikel.

Foto van Martijn
Martijn

Ik ben Martijn, een gepassioneerde blogger voor deze website die zich richt op bedrijfsproducten en bedrijfsgegevens. Mijn carrière begon in de bedrijfswereld, waar ik waardevolle inzichten opdeed die ik nu deel in mijn blogs. Ik schrijf met een focus op het leveren van praktische en informatieve content voor professionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en adviezen binnen hun vakgebied. Mijn doel is om lezers te voorzien van relevante en up-to-date informatie, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Buiten het bloggen geniet ik van lezen, technologie verkennen en tijd doorbrengen met mijn familie.

Inhoud

Nieuwe blogs