Dit zijn de grootste speelgoedwinkels in Nederland

Nederland heeft een diverse selectie aan speelgoedwinkels, die niet alleen ruim van opzet zijn, maar ook een uitgebreid assortiment en unieke winkelervaringen bieden. Dit artikel bespreekt de grootste speelgoedwinkels in Nederland, met focus op hun productaanbod, speciale kenmerken en waarom deze winkels zo geliefd zijn bij Nederlandse gezinnen.

Benieuwd naar de grootste winkelcentra in Nederland? Lees ons artikel over het grootste winkelcentrum van Nederland.

1. ToyChamp

ToyChamp wordt geroemd als de grootste speelgoedwinkel van Nederland, gevestigd in een imposante locatie in Amersfoort van 2200 vierkante meter. Deze winkel biedt een uitgebreide selectie van zoal:

  • Speelgoed
  • Multimedia
  • School- en schrijfwaren
  • Gadgets en seizoensartikelen

Een opvallend aspect van ToyChamp zijn de ‘shop-in-shops’ van bekende merken zoals LEGO, Playmobil en Sylvanian Families. Bovendien organiseert ToyChamp regelmatig evenementen en activiteiten, zoals ontmoetingen met populaire kinderfiguren en interactieve speelgoeddemonstraties, waardoor een bezoek aan deze winkel een echt unieke ervaring wordt.

De strategische ligging van ToyChamp op retailparken aan de rand van steden zorgt voor eenvoudige bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid. CEO Koen Nolmans benadrukt dat ToyChamp zich onderscheidt door een breder assortiment dan andere speelgoedwinkels, waardoor ook oudere kinderen worden aangesproken.

Vraag je je af welke boekenwinkels de meeste keuze hebben? Bekijk ons artikel over de grootste boekenwinkels van Nederland.

2. Thystoys

Thystoys, gevestigd in Woerden, strekt zich uit over een oppervlakte van 2500 vierkante meter. Deze winkel heeft een divers aanbod aan speelgoed voor alle leeftijden, evenals grotere speelattributen voor in de tuin. Thystoys staat bekend om zijn unieke collectie, waaronder:

  • Knikkerbanen
  • Sjoelbakken
  • Spionagespullen
  • Kinderkeukens van Miele

Bovendien biedt de winkel een handige montageservice voor grotere speeltoestellen, wat het gemak voor de klant aanzienlijk verhoogt.

Een extra aantrekkelijke eigenschap van Thystoys is de mogelijkheid om bepaalde speelattributen zoals trampolines en voetbaltafels in de winkel uit te proberen. Dit draagt bij aan een interactieve en plezierige winkelervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Wil je weten waar je de meeste bloemen en planten kunt vinden? Ontdek het grootste tuincentrum van Nederland in ons artikel.

3. Toys XL

Toys XL is een bekende speler in de Nederlandse speelgoedbranche, met een grote winkel gevestigd in het Alexandrium in Rotterdam. Als onderdeel van dezelfde groep als Intertoys en Bart Smit, biedt deze winkel een uitgebreid assortiment vertrouwde merken. De ligging op de woonboulevard van Alexandrium maakt het mogelijk om een bezoek aan Toys XL te combineren met andere winkels, wat zorgt voor een complete dag uit voor het hele gezin.

Met zijn ruime opzet en de aanwezigheid van diverse andere winkels op de boulevard, zoals interieur- en kluswinkels, biedt Toys XL een gevarieerde winkelervaring. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid en zijn de winkels goed bereikbaar met zowel trein als metro, waardoor het gemak voor bezoekers wordt vergroot.

4. Noordennen Speelgoed

Noordennen Speelgoed, gevestigd in Alteveer, Groningen, is een van de vooraanstaande speelgoedwinkels in Noorden van Nederland met een ruimte van 1000 vierkante meter. De winkel biedt een diverse selectie aan speelgoed en hobbyproducten, waaronder:

  • Modeltreinen
  • Racebanen
  • Puzzels

Oorspronkelijk gestart als specialist in skelters, behoudt Noordennen Speelgoed nog steeds een uitgebreide collectie skelters en traptractoren, wat het onderscheidend maakt binnen de markt.

De nadruk op duurzaam buitenspeelgoed maakt Noordennen Speelgoed extra aantrekkelijk voor ouders die zoeken naar speelmateriaal dat de fysieke ontwikkeling van hun kinderen stimuleert. Dankzij het uitgebreide assortiment en de deskundige kennis van het personeel is deze winkel geliefd bij zowel kinderen als volwassenen.

5. Intertoys

Intertoys is een bekende speelgoedwinkel in Nederland, met meer dan 200 vestigingen verspreid over het hele land. Ze bieden een divers assortiment aan speelgoed voor alle leeftijden, met populaire merken zoals LEGO, Playmobil en Barbie. Naast de fysieke winkels heeft Intertoys ook een sterke online aanwezigheid, waardoor het eenvoudig is om speelgoed online te kopen.

De winkels van Intertoys zijn vaak te vinden op centrale locaties in winkelcentra en stadscentra, wat zorgt voor een gemakkelijke bereikbaarheid en een plezierige winkelervaring. Daarnaast organiseert Intertoys regelmatig evenementen en acties om het winkelen nog leuker te maken voor zowel kinderen als ouders.

Lekker winkelen in een van de 5 grootste speelgoedwinkels in Nederland

Nederland kent een divers aanbod van grote speelgoedwinkels, zowel in fysieke winkels als online. Of je nu op zoek bent naar een specifiek stuk speelgoed of gewoon een leuke dag wilt doorbrengen met je familie, deze winkels hebben alles wat je nodig hebt. Van de unieke belevingswinkels van ToyChamp tot de ruime megastore van Toys XL, er is voor ieder wat wils!

Deze vooraanstaande speelgoedwinkels in Nederland zorgen ervoor dat elke bezoeker, of ze nu jong of oud zijn, kunnen genieten van een breed assortiment aan producten en een bijzondere winkelervaring. Het uitgebreide productaanbod en de klantgerichte service maken deze winkels tot een must-visit bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar kwaliteit én plezier.

Foto van Martijn
Martijn

Ik ben Martijn, een gepassioneerde blogger voor deze website die zich richt op bedrijfsproducten en bedrijfsgegevens. Mijn carrière begon in de bedrijfswereld, waar ik waardevolle inzichten opdeed die ik nu deel in mijn blogs. Ik schrijf met een focus op het leveren van praktische en informatieve content voor professionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en adviezen binnen hun vakgebied. Mijn doel is om lezers te voorzien van relevante en up-to-date informatie, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Buiten het bloggen geniet ik van lezen, technologie verkennen en tijd doorbrengen met mijn familie.

Inhoud

Nieuwe blogs