Dit is momenteel de grootste Primark van Nederland

De grootste Primark van Nederland – Primark is een kledingwinkel die ondertussen niet meer uit Nederland is weg te denken. De grote winkels hebben voor iedereen wat wils en dat allemaal voor hele scherpe prijzen. De meeste Primark winkels zijn vrij groot, maar er is altijd baas boven baas. Dit is de grootste Primark van Nederland. 

Wil je toevallig weten waar je de meeste boeken kunt vinden? Ontdek de grootste boekenwinkels van Nederland.

Top 10 grootste Primark filialen van Nederland

Dit zijn de allergrootste Primark winkels van Nederland en alles wat je wil weten over de Primark openingstijden en locaties.

  1. Amsterdam 
  2. Rotterdam (Coolsingel)
  3. Eindhoven
  4. Utrecht
  5. Den Haag
  6. Zwolle
  7. Almere
  8. Den Haag
  9. Tilburg
  10. Groningen
  11. Nijmegen

1. Primark Amsterdam, de grootste Primark van Nederland

De grootste Primark van Nederland is zonder twijfel Primark Amsterdam. Hier vind je 8800 vierkante meter winkeloppervlakte. Stap je deze winkel met zijn alom bekende scherpe prijzen binnen, dan kun je er uren in ronddwalen. Er zijn maar liefs 8 verdiepingen.  

In deze zogenaamde flagship store vind je bijna alle producten die de winkelketen te bieden heeft. Dus kun je iets in een andere winkel niet vinden, dan kun je altijd nog naar het Damrak. Heb je hulp nodig dan kun je je vraag stellen aan een van de 750 winkelmedewerkers. Aan pashokjes en kassa’s is overigens ook geen gebrek. Er zijn 124 pashokjes en 100 kassa’s. 

  • Adres: Damrak 77, Amsterdam
  • Primark openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 21:00. Op zondag gaat de winkel om 10:00 open.

Ben je ook benieuwd naar de grootste winkelcentra? Bekijk ons artikel over het grootste winkelcentrum van Nederland.

2. Primark Rotterdam

De op één na grootste Primark van Nederland is het Primark filiaal in Rotterdam. In 2021 werd deze Primark geopend op de Coolsingel in het hartje van Rotterdam. Deze Primark heeft een oppervlak van 7500 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen.

De winkel opende zijn deuren net na de coronapandemie, een periode waarin Primark 1,7 miljard euro minder verdiende. Het ging dus niet zo best met het kledingmerk, maar de directeur van Primark Benelux die het Primark filiaal opende, zag de toekomst vol vertrouwen tegemoet. 

Ook de gemeente Rotterdam was blij met de komst van de winkel omdat het 300 banen zou opleveren. En uiteraard is het voor het winkelend publiek fijn dat ze in hartje Rotterdam kunnen winkelen bij Primark.

  • Adres: Van Oldenbarneveltplaats 36, Rotterdam
  • Primark openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 20:00. Op vrijdag is de winkel een uur langer open en op zondag is Primark Rotterdam open van 11:00 tot 19:00

Vraag je je af waar je het beste tuinartikelen kunt kopen? Ontdek het grootste tuincentrum van Nederland.

3. Primark Eindhoven

In 2016 werd het toen grootste Primark filiaal van de Benelux geopend in Eindhoven. De opening van de winkel met een oppervlak van meer dan 7000 vierkante meter was een ware happening. Voor de eerste 100 bezoekers lag er een Primark goodiebag klaar. 

Verdeeld over de 4 verdiepingen van dit filiaal vindt je een groot deel van de collectie van Primark. De locatie heeft bovendien als voordeel dat het recht tegenover het station van Eindhoven ligt. Je stapt zo met je armen vol tassen in de trein. 

  • Adres: Vestdijk 2, Eindhoven
  • Primark openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 19:00. Op vrijdag is de winkel twee uur langer open en op zondag is Primark Eindhoven open van 11:00 tot 18:00.

4. Primark Utrecht

Ook Primark Utrecht is een zeer grote Primark. Je kunt er winkelen over vier verdiepingen en 6336 vierkante meter. De winkel is gevestigd in het oude V&D pand in Hoog Catharijne. 

Op de begane grond vindt je beauty en kleding voor vrouwen. Op de eerste verdieping vindt je nog meer kleding voor vrouwen. Op de tweede verdieping kleding voor kinderen en op de derde verdieping mannenkleding en spullen voor in huis. 

  • Adres: Rijnkade 5, Utrecht
  • Primark openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 19:00. Op donderdag is de winkel tweeuur langer open en op zondag is Primark Utrecht open van 11:00 tot 19:00 en op maandag van 10:00 tot 19:00.

5. Primark Den Haag

Een andere grote Primark winkel is die in Den Haag. De winkel is gelegen in het centrum van Den Haag op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt. Ondanks dat de winkel wat kleiner is dan de andere Primark winkels op deze lijst met grootste Primark filialen kun je er alsnog op 3 etages winkelen. Het oppervlak is 5296 vierkante meter. 

  • Adres: Spui 50, Den Haag
  • Primark openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 20:00. Op donderdag is de winkel een uur langer open en op zondag is Primark Den Haag open van 11:00 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 18:00.
Foto van Martijn
Martijn

Ik ben Martijn, een gepassioneerde blogger voor deze website die zich richt op bedrijfsproducten en bedrijfsgegevens. Mijn carrière begon in de bedrijfswereld, waar ik waardevolle inzichten opdeed die ik nu deel in mijn blogs. Ik schrijf met een focus op het leveren van praktische en informatieve content voor professionals die op zoek zijn naar de nieuwste trends en adviezen binnen hun vakgebied. Mijn doel is om lezers te voorzien van relevante en up-to-date informatie, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Buiten het bloggen geniet ik van lezen, technologie verkennen en tijd doorbrengen met mijn familie.

Inhoud

Nieuwe blogs