Een forensisch onderzoeker is een medewerker bij de politie, die sporen onderzoekt op de plek van een misdrijf, een verkeersongeval of een brand. Zijn er vingerafdrukken aanwezig of is er een bepaald bandenspoor op het plaatsdelict? Dit zijn sporen die een forensisch onderzoeker dient te vinden op locatie. De functie is dus erg belangrijk bij de politie, maar wat is het salaris van een forensisch onderzoekers? 

Forensisch onderzoek salaris

Het werk van een forensisch onderzoeker is zwaar. Je komt niet alleen dagelijks in contact met misdaad, maar fouten mogen ook niet voorkomen tijdens de werkzaamheden. De werkdruk is hierdoor immens, waardoor de vergoeding natuurlijk ook direct een stuk hoger ligt. Het salaris van een forensisch onderzoeker is daarom vrij hoog, maar redelijk in tegenstelling tot de werkzaamheden. 

Een forensisch researcher salaris ligt op gemiddeld € 51.180,- per jaar. Dit houdt in dat een onderzoeker € 4.265,- per maand verdiend, € 1066,- per week en € 28,06 per uur. 

Extra inkomen als forensisch onderzoeker

Er zijn ook nog een aantal uitzonderingen waardoor je meer betaald kan krijgen als forensisch onderzoeker. Wanneer je bijvoorbeeld in de nachten of weekenden werkt, dan krijg je extra betaald. Daarnaast zijn er extra’s zoals:

 

  • Als forensisch onderzoeker zijn weekend nachtdiensten onvermijdelijk. Tijdens de weekendnacht diensten kun je een flinke toeslag verwachten. Deze toeslag wordt opgeteld bij je salaris en valt onder onvermijdelijk verzwarende werkomstandigheden (OVW). 
  • Als forensisch onderzoeker krijg je ook te maken met piketdiensten. Tijdens een piketdienst ben je in je vrije tijd bereikbaar en inzetbaar voor forensische spoedgevallen. Hierdoor krijg je voor een piketdienst ook extra betaald. Deze diensten worden ook wel ‘oproepdienst’ of ‘consignatie’ genoemd. 
  • Ook als forensisch onderzoekers krijg je vakantiegeld. Het vakantiegeld is vastgesteld op 8%. Naast het vakantiegeld krijg je ook een eindejaarsuitkering. Werk je bij de politie? Dan krijg je als je  12,5 , 25 , 40 , 45 of 50 jaar in dienst bent ook een bonus. Deze bonus staat gelijk aan een maandsalaris van 25% tot 100%.