Op zoek naar een nieuwe woning of een andere locatie voor je bedrijf? Vastgoed huren kan in veel gevallen een goede keuze zijn, maar het is altijd belangrijk om te weten waar je specifiek rekening mee moet houden. Wij geven je tips!

Voordelen van vastgoed huren

Hieronder vind je de meest genoemde voordelen van vastgoed huren.

Flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen is de flexibiliteit. Het is ontzettend fijn dat je niet vast zit aan een lange termijn verplichting – zoals je bij een huis wel vaak hebt. Dit is vooral handig als je werk wat onzeker is, je redelijk vaak verhuist of je nog op zoek bent naar de juiste locatie voor je woning. Op deze manier kun je ontdekken welke locatie het beste bij je past. Ook indien het je leuk lijkt om in het buitenland te gaan wonen. Kijk daarom bijvoorbeeld eens naar vastgoed Spanje huren of bijvoorbeeld in Italië!

Minder verantwoordelijkheid

Als huurder hoef je jezelf niet druk te maken over het onderhoud of eventuele reparaties die gedaan moeten worden. Dat is namelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder of de eigenaar van het vastgoed. Op deze manier heb je nooit te maken met onverwachte kosten.

Lagere aanvangskosten

Over het algemeen zijn de aanvangskosten bij het huren van een woning, lager dan een huis. Dit betekent dat je geen grote som geld nodig hebt voor een aanbetaling. Ook is het voordelig dat de kosten van de notaris en de overdrachtsbetalingen vervangen. Dit maakt vastgoed huren vooral interessant voor jongeren.

Risico’s van vastgoed huren

Overweeg je om vastgoed te huren? Dan raden we je aan om ook rekening te houden met de risico’s die hieraan verbonden zitten. Hieronder lees je meer.

Contractvoorwaarden

We raden je aan om altijd grondig het huurcontract door te nemen, voordat je jouw handtekening zet. Kijk vooral naar de huurprijs, de duur van het desbetreffende contract en de voorwaarden die verbonden zijn aan het opzeggen van de huur. Het is belangrijk dat je weet wat jouw verantwoordelijkheden, en die van de verhuurder zijn.

Extra kosten

Vaak betaal je niet allen voor de huurprijs, maar ook voor onder andere elektriciteit, gas, water, internet en verzekeringen. Maak voorafgaand het akkoord daarom eerst een overzichtje van alle kosten, zodat je precies weet wat je maandelijkse kwijt bent.

Onderhoud en reparaties

Zoals we al vertelden, is het vaak de verantwoordelijkheid van de verhuurder om het onderhoud en reparaties te betalen. Toch is het goed om dit altijd nog even na te vragen. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan!